پولیو جوزجان

آغاز کارزار تطبیق واکسن پولیو در ولایت جوزجان

محمدجان آریا

26 October 2020

مسوولان صحی در ولایت جوزجان می‌گویند که دور اول کارزار تطبیق خزانی واکسن پولیو در شهر شبرغان و ولسوالی‌های این ولایت آغاز شده است. به گفتۀ آنان، کارمندان صحی در فصل خزان در دو دور جداگانه واکسن پولیو را بالای کودکان زیر سن پنج سال تطبیق خواهند کرد.

عبدالقادر خوشیوال، سرپرست ریاست صحت عامه در ولایت جوزجان امروز (دوشنبه، پنجم عقرب) در صحبت با خبرگزاری نشانه می‌گوید که قرار است در این دور حدود 121 هزار کودک در سرتاسر ولایت جوزجان از واکسن پولیو بهره‌مند شوند. تطبیق واکسن پولی در حالی قرار است ولایت جوزجان آغاز شود که ولسوالی درزاب در تصرف جنگ‌جویان گروه طالبان قرار دارد و بخش بزرگی از ولسوالی قوش‌تپه نیز زیر نظارت این گروه است.

آقای خوشیوال می‌افزاید که ریاست صحت عامه در ولایت جوزجان از راه‌های مختلف تلاش می‌کند کودکان را زیر پوشش واکسن پولیو قرار ‌دهد. او اضافه می‌کند که در ولسوالی‌های امن، کارزار خانه‌به‌خانه آغاز شده است و در ولسوالی‌های ناامن مرکزهای تطبیق واکسن پولیو در کلینیک‌های محل به فعالیت آغاز خواهند کرد. او تأکید می‌کند که کودکان زیر سن پنج سال در ولایت جوزجان از تطبیق واکسن پولیو محروم نخواهند ماند. سرپرست ریاست صحت عامه در ولایت جوزجان توضیح می‌دهد که دور بهاری واکسن پولیو بنابر همه‌گیری ویروس کرونا تطبیق نشده است.

این در حالی است که حکومت محلی در ولایت جوزجان نیز از مخالفان مسلح دولت خواسته است تا مانع تطبیق واکسن پولیو نشوند. لطف‌الله عزیزی، والی جوزجان در برنامۀ آغاز کارزار تطبیق دور اول واکسن پولیو ابراز امیدواری می‌کند که مخالفان مسلح دولت نیز در قسمت تطبیق این واکسن با کارمندان صحی همکاری کنند.

با این‌حال، مسوولان ریاست عامه در ولایت جوزجان خاطرنشان می‌سازند که طبق آخرین اطلاعاتی که در دسترس آنان قرار دارد، به تازه‌گی یک واقعۀ مثبت پولیو در ولایت بلخ ثبت شده است. به باور آنان، این می‌تواند هشداری برای ولایت‌های همجوار بلخ باشد.

این همه در حالی است که بر اساس آمارهای موجود تاکنون ۵۲ واقعۀ مثبت پولیو در سرتاسر کشور به ثبت رسیده است. میزان ابتلا به ویروس پولیو یا فلج کودکان در سال‌های پسین در کشور بی‌پیشینه توصیف شده است. فلج کودکان یک بیماری ویروسی است که قابل ‌درمان نیست. همچنان از سال ۱۹۸۸ میلادی به این‌سو کارزار جهانی برای ریشه‌کن کردن این ویروس آغاز شده است. افغانستان، پاکستان و نایجیریا تنها در جمع کشورهایی به شمار می‌روند که تاکنون از وجود این ویروس پاک‌سازی نشده‌اند.