خودکشی زن

وضعیت بد زنان در بدخشان؛ خانمی به دلیل ممانعت طالبان نسبت به مراجعه نزد داکتر خودکشی کرد

مسوولان دفتر ولایتی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در بدخشان می‌گویند که یک زن در ولسوالی جرم این ولایت هنگامی که می‌خواست برای تداوی نزد داکتر برود از سودی طالبان منع شده و سرانجام خودکشی کرده است.

عارفه نوید، رییس دفتر ولایتی کمیسیون حقوق بشر در بدخشان می‌گوید که این رویداد هفتۀ گذشته (چهارشنبه، 21 اسد) در روستای «کیب» در ولسوالی جرم اتفاق افتاده است. به گفتۀ او، بر بنیاد اطلاعات به دست آمده از نزد مسوولان محلی ولسوالی جرم، این زن «شکرماه» نام داشته و مادر 6 کودک بوده است. خانم شکرماه در پی ممانعت گروه طالبان از رفتن نزد داکتر، خود را به دریا پرتاب کرده است.

رییس دفتر ولایتی کمیسیون مستقل حقوق بشر در بدخشان می‌افزاید که طالبان در مناطق زیر سلطۀشان از مراجعۀ زنان نزد داکتر و رفتن آنان به مکتب ممانعت می‌کنند. خانم نوید با اظهار نگرانی از وضعیت بد زنان در مناطق زیر حاکمیت طالبان در بدخشان می‌گوید که محرومیت از حق دست‌رسی به صحت، آموزش و پرورش بزرگ‌ترین موارد نقض حقوق بشری‌اند که از سوی گروه طالبان و تفنگ‌داران غیرمسوول صورت می‌گیرد.

در همین حال، آلینا غیاثی، رییس امور زنان در ولایت بدخشان می‌گوید که وضعیت زنان در بدخشان نگران‌کننده است؛ زیرا به گفتۀ او، میزان خشونت‌ها در شش ماه نخست سال روان حدود 10 درصد افزایش را نشان می‌دهد. به سخن او، این ریاست در جریان سال گذشته 180 مورد قضایای خشونت علیه زنان را ثبت کرده بود، اما تنها در شش ماه نخست امسال بیش از 150 مورد خشونت علیه زنان نزد این ریاست ثبت شده است. خانم غیاثی می‌گوید که این امر بیان‌گر افزایش بی‌پیشینۀ خشونت علیه زنان در این ولایت است.

آلینا غیاثی می‌افزاید که گراف بالای اعمال خشونت علیه زنان در مناطق زیر اثر طالبان صورت می‌گیرد و نهادهای دولتی جهت رسیده‌گی به آن دست‌رسی ندارند. رییس امور زنان ولایت بدخشان اضافه می‌کند که بسیاری از زنان و دختران در مناطق زیر حاکمیت طالبان از رفتن به مکتب و به مراکز صحی محروم هستند. به گفتۀ او، ادامۀ این وضعیت برای ریاست امور زنان و نهادهای مدافع حقوق زن نگران‌کننده است.

 مسوولان دفتر ولایتی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و ریاست امور زنان در ولایت بدخشان می‌گویند که وضع محدودیت‌های سنگین از سوی گروه طالبان بالای زنان در شمار زیادی از روستاهای دوردست این ولایت که زیر تسلط طالبان قرار دارد، سبب شده است که بسیاری از زنان جان‌‌شان را از دست بدهند و از حق آموزش و پرورش محروم بمانند.