اوچا: 18 میلیون و 400 شهروند افغانستان به کمکهای بشری نیاز دارند
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده است که 18 میلیون و 400 شهروند افغانستان در جریان سال 2021 میلادی به کمکهای بشری نیاز خواهند داشت.
این نهاد امروز (یکشنبه، 21 جدی) در گزارش تازهاش از افزایش شمار نیازمندان به کمکهای بشری در افغانستان سخن میگوید. بر اساس این گزارش، بیش از نیمی از جمعیت افغانستان که به 18 میلیون و 400 هزار تن میرسد، به کمکهای بشری نیاز دارند.
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانۀ سازمان ملل متحد، شیوع ویروس کرونا را در جریان سال 2020 میلادی مهمترین عامل افزایش فقر و گرسنهگی در افغانستان توصیف میکند؛ عاملی که به باور اوچا، این کشور را در جایگاه دومین کشور دارای بیشترین نیازمندان به کمکهای بشری در سطح جهان قرار داده است.
بر اساس گزارش این نهاد، در حال حاضر حدود 30 میلیون شهروند افغانستان برای نجات از گرسنهگی به همکاری دولت متکی هستند؛ وضعیتی که کودکان را بیشتر در معرض خطر قرار میدهد. بر اساس یافتههای اوچا، بیشتر خانوادهها در افغانستان مجبورند کودکان زیر سن را برای کار به بیرون از خانه بفرستند.
در این گزارش همچنان به هزینۀ گزاف رسیدهگی به این نیازمندان کمکهای بشری در افغانستان اشاره شده است. بنابر گزارش این نهاد، برای رسیدهگی به 15 میلیون و 700 هزار تن از این نیازمندان در افغانستان به یک میلیارد و 300 هزار دالر امریکایی بودجه نیاز است.
این در حالی که حکومت افغانستان نیز از حدود یک ماه به اینسو برنامۀ دسترخوان ملی را در بیشتر ولایتهای کشور آغاز کرده است؛ برنامهیی که به هدف مبارزه با گرسنهگی ناشی از شیوع ویروس کرونا روی دست گرفته شده است. در چوکات این برنامه به نیازمندان کمکهای ضروری توزیع میشود.