تأکید سفارتخانههای مقیم در کابل بر شمولیت معنادار زنان در روند صلح
سفارتخانههای خارجی مقیم کابل در یک اعلامیۀ مشترک مبنی بر شمولیت زنان در روند صلح تأکید میورزند و میگویند که اکنون نیاز است تا دولت افغانستان و گروه طالبان بر مشارکت «معنادار» زنان در مذاکرات صلح اصرار ورزند. آنان از تشکیل شورای عالی مصالحۀ ملی استقبال میکنند و میافزایند که در توافقهایی که زنان به گونۀ کامل دخیل و شامل باشند، دوام و موفقیت بیشتری خواهند داشت.
سفارتخانههای آستراليا، کانادا، دنمارک، آلمان، هالند، ناروی، سویدن، انگلستان و همچنان هیأت اتحادیۀ اروپا، امروز (پنجشنبه، پانزدهم جوزا) با نشر یک اعلامیۀ مشترک از تشکیل شورای عالی مصالحۀ ملی استقبال کرده و ابراز امیدواری میکنند که تاریخ آغاز مذاکرات بینالافغانی هرچه زودتر اعلام شود.
این سفارتخانهها تأکید میکنند که «دولت افغانستان و طالبان باید زنان را در همۀ ابعاد روند صلح به شمول شورای رهبری، هیأتهای مذاکرهکننده، شوراهای مشورتی و هیأتهای فنی و مشورتی دخیل بسازند.» در خبرنامۀ مشترک آنها آمده است: «ما از هر دو طرف میخواهیم تا تلاشهای شان را برای گزینش شمار بیشتری از زنان واجد شرایط در این ساختارهای صلح دو چند سازند.»
سفارتخانههای خارجی مقیم کابل در اعلامیۀ مشترکشان بر اهمیت دادخواهان مردان برای برابری جنسیتی تأکید میورزند و از مردان میخواهند که مشارکت زنان را در روند صلح به گونۀ فعالانه ترغیب و تشویق کنند و موضوعهای مشخص و تأثیرگذاری بر زنان را مدبرانه در نظر بگیرند.
در این اعلامیۀ مشترک همچنان با اشاره به حقوق اساسی زنان طوری که در قانون اساسی ذکر است، آمده است که هیچ سرزمینی نمیتواند با نادیده گرفتن نیمی از جمعیت کشور موفق باشد. سفارتخانههای خارجی مقیم در کابل خاطرنشان میسازند که شانس یک افغانستان مسالمتآمیز و مرفه در آینده، منوط بر شناخت و استفاده از تواناییهای تحقق نیافتۀ زنان این سرزمین میباشد.
از این پیش حکومت افغانستان بر سهم سی درصدی زنان در ترکیب هیأت مذاکرهکنندۀ دولت خبر داده است. گروه طالبان اما تاکنون مشخص نکردهاند که آیا زنان نیز در هیأت مذاکرهکنندۀشان شامل است و یا خیر.