حمدالله محب

شورای امنیت ملی: طرح «حکومت مشارکتی» از سوی دولت امریکا پیشنهاد نشده است

neshananews

07 March 2021

حمدالله محب، مشاور شورای امنیت ملی کشور می‌گوید که طرح حکومت مشارکتی که از سوی زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا در امور صلح افغانستان با دولت و سیاست‌گران کشور شریک شده، از جانب دولت امریکا پیشنهاد نشده است.

آقای محب امروز (یک‌شنبه، هفدهم حوت) در یک نشست خبری در کابل می‌گوید که طرح «حکومت مشارکتی» از سوی زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا با رهبری دولت و شماری از سیاست‌گران کشور شریک شده است.

آقای محب می‌افزاید که این طرح روی تقسیم قدرت برای موفقیت روند صلح در افغانستان تمرکز دارد، اما از آدرس دولت امریکا پیشنهاد نشده است. او یادآور می‌شود که آقای خلیل‌زاد هنگام شریک ساختن این طرح با دولت و سیاست‌گران کشور به رهبری دولت خبر داده است که این طرح مورد نظر دولت ایالات متحدۀ امریکا برای افغانستان نیست.

مشاور شورای امنیت ملی کشور تنها جنگ را چالش اصلی در برابر تقسیم قدرت نمی‌داند و می‌افزاید که موضوع‌های اختلافی زیادی میان دولت و طالبان وجود دارند که باید از طریق گفت‌وگوها حل شوند.

آقای محب نظام سیاسی «جمهوریت» و «امارت» و چگونه‌گی روابط طالبان با پاکستان را از مهم‌ترین موارد اختلافی می‌داند که باید در جریان گفت‌وگوهای صلح به بحث گرفته شوند. آقای محب یادآور می‌شود که علاوه بر طالبان با پاکستان نیز باید گفت‌وگو شود. به باور او، گفت‌وگو با پاکستان برای موفقیت روند صلح ضروری می‌باشد.

این در حالی است که زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا در امور صلح افغانستان به تازه‌گی طرح حکومت مشارکتی را با دولت و شماری از چهره‌های سیاسی کشور در میان گذاشته است. در چوکات این طرح پیشنهاد شده است که یک نشست بزرگ بین‌المللی با اشتراک مقام‌های ارشد دولت افغانستان، سیاسیون و نماینده‌گان طالبان در ترکیه برگزار می‌شود و مشکل تقسیم قدرت میان دولت و طالبان در آن به بحث گرفته خواهد شد.

با این حال، طبق این طرح قرار است گفت‌وگوهای جاری میان هیأت‌های مذاکراتی دولت افغانستان و گروه طالبان در قطر به حاشیه کشانیده خواهد شد. اما رییس‌جمهور غنی ظاهراً با این طرح موافق نیست. او دیروز در نشتی در کابل گفت که هر نهادی می‌تواند طرحی را برای صلح در افغانستان مطرح کند، اما او قدرت سیاسی را به فردی منتقل خواهد کرد که از طریق انتخابات به عنوان رییس‌جمهور کشور گزینش شود.