بلینکن وزیر خارجه امریکا

وزیر خارجۀ امریکا: واشنگتن می‌خواهد مطمین شود که افغانستان دوباره به پناهگاه تروریسم بدل نخواهد شد

neshananews

23 March 2021

آنتونی بلینکن، وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا می‌گوید که واشنگتن می‌خواهد اطمینان حاصل کند که افغانستان دوباره به پناهگاه تروریسم بدل نخواهد شد.

آقای بلینکن امروز (سه‌شنبه، سوم حوت) در یک نشست خبری در شهر بروکسل، پایتخت کشور بلژیک می‌گوید که امریکا در پی پایان مسولانۀ جنگ در افغانستان است. آقای بلینکن می‌افزاید که جنگ افغانستان یکی از آجنداهای مورد بحث در نشست دو روزۀ وزیران خارجۀ ناتو در بروکسل خواهد بود. این نشست برای دو روز (سه‌شنبه و چهارشنبه) این هفته برگزار می‌شود.

آقای بلینکن بیان می‌دارد که هر تصمیمی دربارۀ خروج نیروهای خارجی از افغانستان در مشورت با شرکای ناتو اتخاذ خواهد شد. وزیر خارجۀ امریکا خاطرنشان می‌سازد که واشنگتن و متحدانش می‌خواهند مطمین شوند که افغانستان دوباره به پناهگاه تروریسم بدل نخواهد شد.

این مقام بلندپایۀ امریکا همچنان یادآوری می‌کند که بررسی واشنگتن در مورد روند صلح افغانستان تاکنون تکمیل نشده و موارد مختلفی از جمله خروج کامل نیروهای خارجی از این کشور زیر بررسی قرار دارد.

این در حالی است که پیش از این جوبایدن، رییس‌جمهور امریکا خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان را گزینه‌یی دانسته بود که عملی شدن آن برای واشنگتن دشوار است. دولت امریکا هم‌اکنون سرگرم بازنگری توافق‌نامۀ دوحه است. همزمان با این، وزارت خارجۀ امریکا طرحی را مبنی بر ایجاد حکومت مشارکتی در افغانستان به دولت افغانستان و گروه طالبان پیشنهاد کرده است.

همزمان با این، منابع نزدیک به طالبان می‌گویند که این گروه طرحی را در پیوند به برقراری یک آتش‌بس سه ماهه با امریکا در میان گذاشته‌ است. حکومت افغانستان همواره به برقراری آتش‌بس تأکید دارد. این طرح تاکنون از سوی طالبان به گونۀ رسمی همه‌گانی نشده است.