خشونت علیۀ زنان؛ نمونهای از خشونت علیۀ بشریت
در سال 1999 ايالت متحدۀ امريكا روز خاصی را به روز جهانی مبارزه با، خشونت عليه زنان اختصاص داد. هدف و تاريخچۀ اين روز خاص زنده نگه داشت ياد و خاطرۀ سه خواهر با نامهای پاتريا مرسدس، آرژنتينا مينورا و آنتونيا ماريا ترزا بود كه با مبارزه بر عليۀ ديكتاتوري رافايل لئونيداس و مقاومت بر عليۀ او در ٢٥ نوامبر ١٩٦٠در جمهوري دومينيكن به قتل رسيدند.
پر واضح است كه هدف از نامگذاری اين روز خاص، برانگيختن حساسيت جهانيان بر جنايات و تجاوزهای جنسی، خشونتهای عاطفی و احساسی و خشونت خانگی عليۀ زنان همه جهان میباشد.
واژۀ زنكشی كه در بيست و پنج نوامبر بيشتر از آن بهكار برده میشد، واژۀ خاص و مستعار است، و بار معناییاش برگرفته از جناياتيست كه فقط به جرم زن بودن و حس مالكيت داشتن مردان بر عليۀ زنان صورت میگيرد.
بيشتر اين قتل و جنايات در همه جوامع أعم از شرق و غرب توسط همسر، نامزد، برادر و يا پدر صورت میگيرد كه طبق تحقيقات صورت گرفته، رد و عدم پذيرش و يا به اتمام رساندن پيوند ازدواج، علت اصلی و شالودۀ همه اين قتلهاست.
طبق آمار اعلام شده از سوی سازمان ملل يك سوم زنان جهان در يك مقطع سنی مورد تجاوز جنسی و يا فيزيكی از طرف همسر و يا معشوق خود قرار گرفتهاند. و بيشتر از ٧٥٠ ميليون از زنان، كودك همسري میكنند.
آمار جديد در اين روز خاص از دوصد ميليون ختنۀ جنسی زنانه پرده برمیدارد و نرخ ٧١ درصدی را به تجاوز جنسی به زنان و دختران اختصاص میدهد. اين ميزان از تجاوز، حاكی از مرد سالاری ديرينهاياست كه از قرنها در همه جوامع ريشه داشته و دارد.
خشونت عليۀ زنان نمونهای از خشونت عليه بشريت است كه به علت سكوت، شرمساری و ننگ و عار كمتر اعلام میشود.
سازمان ملل همچنان ترک تحصيل اجباری دختران و عدم ورود آنان را در عرصۀ كار، نمونۀ ديگری از خشونت و عدم برابری میداند.