
اعتراض به رفتار اهانتآمیز با رضاکاران در شفاخانۀ افغان- جاپان: «وزیر صحت یا استعفا کند یا عذرخواهی»
دهها تن از اعضای انجمن طبی اسلامی در ولایت هرات با برپایی یک اعتراض مسالمتآمیز در برابر ساختمان دفتر والی هرات، خواستار استعفا و یا عذرخواهی سرپرست وزارت صحت عامۀ کشور هستند.
معترضان امروز (یکشنبه، ۲۲سرطان) برای دقایقی خیابان اصلی شهر هرات را بر روی ترافیک بستند. آنان میگویند که رهبری وزارت صحت عامه به رضاکاران انجمن طبی اسلامی در شفاخانۀ افغان- جاپان اهانت کرده است. داکتر شمسالحق سلیم، مسوول انجمن طبی اسلامی در هرات میگوید که گروهی از رضاکاران این انجمن پس از امضای یک تفاهمنامه با رهبری پیشین وزارت صحت عامه در شفاخانۀ افغان- جاپان توظیف شدهاند، اما این افراد پیش از پایان مدت قرارداد شان، از طرف شب با رفتاری توهینآمیز مسوولان وزارت صحت عامه روبهرو شده و از وظیفۀشان برکنار شدهاند.
آقای سلیم این رفتار مسوولان وزارت صحت عامه را توهین به جامعۀ طبی و رضاکاران کشور تلقی میکند و خواستار استعفا و یا عذرخواهی مقامهای وزارت صحت عامه است.
بر اساس ادعای مسوولان انجمن طبی اسلامی، این رویداد ظاهراً هفتۀ گذشته (چهارشنبه، یازدهم سرطان) در شفاخانۀ افغان-جاپان در کابل رخ داده است. رویدادی که گفته میشود پس از معرفی مسوولان جدید این شفاخانه به شماری از رضاکاران موظف در این شفاخانه توهین شده است.
همزمان با این، داکتر محمد حسین حصین که در تجمع اعتراضی امروز در هرات شرکت کرده است، میگوید که رهبری جدید وزارت صحت عامه باید به همۀ پرسشهای رویداد شفاخانۀ افغان- جاپان پاسخ دهد. آقای حصین میافزاید که تنها استعفا و عذرخواهی سرپرست وزارت صحت عامه میتواند آنان را از ادامۀ اعتراضها باز دارد.
از سویی هم، شماری از فعالان مدنی در ولایت هرات نسبت به ادامۀ برخوردهای غیرحرفهیی با پزشکان و جامعۀ پزشکی کشور ابراز نگرانی میکنند. سیداشرف سادات، فعال مدنی هرات به این باور است که نیروهایی که تا دیروز در صف نخست مبارزه با ویروس کرونا قرار داشتند، نباید با آنان برخورد غیرحرفهیی صورت بگیرد. او خواستار وضاحت مسوولان وزارت صحت عامه نسبت به این برخورد اهانتآمیز در شفاخانۀ افغان-جاپان است.
با این حال، سخنگوی وزارت صحت عامۀ کشور برخورد توهینآمیز با رضاکاران در شفاخانۀ افغان – جاپان را رد میکند. اکمل سمسور میگوید که تبدیلی و تغییرات اخیر در بخش صحی به هدف بهبود عرضۀ خدمات درمانی به بیماران در شفاخانۀ افغان- جاپان به اجرا گذاشته شده است. او تأکید میورزد که هیچ نیرویی از این شفاخانه اخراج نشده است.
این درحالی است که بر اساس آمارهای وزارت صحت عامه، شمار رسمی مبتلایان ویروس کرونا در کشور از مرز ۳۵ هزار نفر گذشته است. این ویروس تاکنون بیش از یک هزار قربانی از افغانستان گرفته است. شماری از این قربانیان را پزشکان و نیروهای درمانی موظف در شفاخانههای کشور تشکیل میدهند.