لگام گسیختهگی کرونا در هرات؛ ۶۰۰ پزشک و نیروی درمانی در هرات آلوده شدهاند
در حالی که هرات روزهای نگرانکننده و وحشتناک ناشی از افزایش آمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا را تجربه میکند، ریاست صحت عامۀ این ولایت از گسترش روز افزون این بیماری در میان پزشکان و کادر درمانی خبر میدهد. مسوولان ریاست صحت عامۀ هرات هشدار میدهند، اگر همهگیری ویروس کرونا در میان باشندهگان و کادر درمانی این ولایت همچنان روند صعودی را طی کند، امیدها برای غلبه بر این ویروس جای خود را به ناامیدی واگذار خواهد کرد.
بر اساس آنچه ریاست صحت عامۀ هرات میگوید از آغاز شیوع ویروس کرونا در این ولایت تاکنون ۶۰۰ تن از داکتران و کارکنان بخش درمانی هرات به کرونا مبتلا شدهاند و یک پزشک بر اثر این بیماری، جان باخته است. داکتر عبدالواحد رازی از پزشکان معروف و با سابقۀ هرات، نخستین و یگانه قربانی این ویروس در هرات است که حدود دو هفته پیش، جان باخت. ریاست صحت عامۀ هرات حدود پنج هزار کارمند دارد.
محمد رفیق شیرزی، سخنگوی ریاست صحت عامۀ هرات در صحبت با خبرگزاری نشانه میگوید که تاکنون ۶۰ درصد از داکتران و کارکنان درمانی در این ولایت که به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، دوباره سلامتیشان را به دست آوردهاند. همچنان میر ابراهیم بسیم، رییس شفاخانۀ «کووید19» در شیدایی هرات و ابراهیم محمدی، مسوول ادارۀ «هرات آمبولانس» از کادر درمانی هرات به تازهگی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. آنان هم اکنون در حال سپری کردن دورۀ درمانی هستند.
در همین حال، معید فخری، داکتر بخش انتانی شفاخانۀ مرکزی هرات که به تازهگی ویروس کرونا را شکست داده است، میگوید که روند آلودهگی کادر درمانی هرات به ویروس کرونا برای مبارزه با این بیماری واگیردار در آینده خطرناک خواهد بود. او میافزاید، اگر سرعت همهگیری کرونا در هرات همچنان ادامه یابد، بخشهای درمانی از ارایه خدمات کافی به بیماران عاجز خواهد ماند.
هرچند او تأکید میورزد که آلودهگی پزشکان و کادر خدمات درمانی به ویروس کرونا یک امر غیرقابل پیشگیری است، اما رعایت هرچه بیشتر نکات ایمنی در مراکز نگهداری بیماران به گفتۀ او، میتواند سرعت سرایت این بیماری را کندتر بسازد.
این در حالی است که اخیراً پخش ویدیوهایی از مراکز نگهداری و درمان بیماران آلوده به ویروس کرونا در هرات نشان میدهد که این ولایت در وضعیت بحرانی از لحاظ شیوع این ویروس قرار دارد. بیماران بیشمار، کادر درمانی خسته و آلوده به ویروس، چشمانداز روشنی برای آیندۀ مبارزه با «کووید 19» ارایه نمیدهد.
مشخص نیست، اگر آمار مبتلایان همچنان سیر صعودی را بپیماید، داکتران و کارکنان صحی که حافظان اصلی سلامت مردم هستند، چگونه از محاصرۀ این ویروس جان به سلامت خواهند برد. افرادی که روز و شب خود را در ارایه خدمات صحی به بیماران سپری میکنند، هفتهها است که از خانه و خانوادههایشان دور هستند. آنان از مدتی بدون وقفه در خدمت بیماران آلوده به ویروس کرونا قرار دارند. آمارهای موجود نشان میدهد که تاکنون بیش از سه هزار و دو صد تَن در هرات به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. از این میان ۶۲ تن جان باختهاند.