کرونا در فراه

ویروس کرونا در فراه؛ شورای ولایتی و فعالان مدنی از نبود امکانات شکایت دارند

عاطفه غفوری

08 April 2020

با افزایش شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در ولایت فراه، اعضای شورای ولایتی و فعالان مدنی این ولایت نسبت به آن‌چه کمبود بودجه و نبود آزمایشگاه ویژه برای تشخیص نمونه‌های مشکوک به ویروس کرونا خوانده می‌شود، ابراز نگرانی می‌کنند. تخصیص بودجۀ کافی، افزایش کادر درمانی و ایجاد آزمایشگاه ویروس کرونا در ولایت فراه از خواست‌هایی اصلی آنان است.

اعضای شورای ولایتی و فعالان جامعۀ مدنی ولایت فراه امروز چهارشنبه، 20 حمل در یک نشست خبری در هرات از کمبود کادر درمانی و نبود آزمایشگاه ویژه برای تشخیص نمونه‌های مشکوک به کرونا انتقاد کردند. آنان هشدار می‌دهند، در صورتی که حکومت مرکزی به این خواست آنان رسیده‌گی نکند، فاجعۀ انسانی در این ولایت اتفاق خواهد افتاد.

شاه محمود نعیمی، سرپرست شورای ولایتی فراه می‌گوید که تاکنون بیش از یکصد نمونۀ مشکوک ویروس کرونا برای تشخیص به ولایت هرات فرستاده شده، اما نتایج پنجاه درصد این نمونه‌ها به دلیل کندی کار تاکنون مشخص نیست. او از کندی روند تشخیص این نمونه‌های مشکوک در آزمایشگاه‌ ولایت هرات انتقاد کرد و گفت، دولت مرکزی باید شفاخانه‌های ولایت فراه را با کادر صحی و وسایل تخنیکی مجهز بسازد. او همچنان می‌افزاید که این ولایت باید با آزمایشگاه ویژه برای تشخیص نمونه‌های مشکوک به ویروس کرونا «کووید 19» مجهز  شود.

همچنان فعالان مدنی ولایت فراه می‌گویند که دولت تاکنون برای مبارزه با ویروس کرونا به این ولایت بودجه تخصیص نداده است. فریداحمد هیبت، فعال جامعۀ مدنی فراه که در این نشست حضور داشت، گفت: «دولت باید در زودترین فرصت اقدام به تخصیص منابع مالی لازم برای مقابله با ویروس کرونا در این ولایت کند.» این فعال مدنی هشدار می‌دهد، در صورتی که حکومت مرکزی در امر مبارزه با ویروس کرونا در ولایت فراه توجه نکند، ویروس کرونا از کنترل بیرون خواهد شد. زیرا به گفته او، شفاخانه‌ها و کادر صحی این ولایت توانایی مراقبت از بیماران مشکوک و مبتلا به ویروس کرونا را ندارند.

صدای اعتراضی اعضای شورای ولایتی و فعالان مدنی ولایت فراه در حالی بلند شده است که حدود ده روز پیش ۱۰۲ نمونۀ مشکوک به ویروس کرونا از این ولایت جهت آزمایش طبی به آزمایشگاه ولایت هرات فرستاده شد. مسوولان ریاست صحت عامۀ فراه اما می‌گویند که نتیجۀ پنجاه درصد این نمونه‌ها تاکنون مشخص نشده است.

عبدالجبار شایق، رییس اداره صحت عامه ولایت فراه به خبرگزاری ‌نشانه می‌گوید: «حدود ده روز می‌شود که منتظر نتیجۀ 50 نمونۀ مشکوک به ویروس کرونا هستیم که برای آزمایش به ولایت هرات فرستاده شده.» آقای شایق با انتقاد از روشن نشدن نتایج این نمونه‌ها می‌افزاید که مسوولان آزمایشگاه هرات گفته‌اند که کمبود مواد لابراتواری در این ولایت، سبب تأخیر در مشخص شدن نتایج این نمونه‌های مشکوک شده است.

مسوولان ریاست صحت عامۀ فراه می‌گویند که نتیجۀ آزمایش شش فرد مشکوک به ویروس کرونا در این ولایت مثبت اعلام شده است و نتیجۀ حدود 50 نمونۀ مشکوک دیگر هنوز مشخص نشده است. از میان این شش واقعۀ مثبت، وضعیت صحی دو باشندۀ فراه بهبود یافته است. چهار فرد مبتلا به ویروس کرونا در این ولایت زیر مراقبت ویژه قرار دارند.

ریاست صحت عامۀ ولایت فراه یک شفاخانه را با ظرفیت «50 بستر» برای درمان و مراقبت از بیماران مبتلا به ویروس کرونا تخصیص داده است. فعالان مدنی و اعضای شورای ولایتی فراه اما خواهان افزایش کادر صحی و تخصیص بودجۀ کافی برای مبارزه با ویروس کرونا در این ولایت هستند.

فراه از ولایت‌های هم مرز با کشور ایران است. از همین رو، باشنده‌گان این ولایت نگران هستند که آنان بیش‌تر از ولایت‌های دیگر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند.